Home Informatie over Ibiza Weer op Ibiza

Weer op Ibiza

by

Het weer in de zomer

We doen het allemaal, even checken wat voor weer het is op de vakantiebestemming waar je naartoe gaat. Het is ook heel handig om te weten wanneer nou bijvoorbeeld de beste periode is om naar Ibiza te komen.

 

Mediterraan klimaat

Omdat Ibiza aan de Middellandse Zee ligt, heeft dit eiland een mediterraan klimaat. Dit wilt zeggen dat het eiland warme zomers heeft en milde winters. Het is dus eigenlijk geen probleem om het hele jaar door een vakantie te boeken op Ibiza. Het eiland staat bekend om de zon en om de zomermaanden. Van half juni tot half september zijn de zomermaanden echt aangebroken. Je kan dus heel lang genieten van een echte lange zomer op Ibiza.

 

Overige maanden

Ibiza is nou eenmaal een duur eiland. Het is dus begrijpelijk dat je er net buiten het seizoen even tussenuit wilt. Dat kan makkelijk in Ibiza. In de winter ligt de gemiddelde tempratuur rond de 15 graden en valt er weinig regen. Waar je wel rekening mee kan houden is de maand oktober. Deze maand staat bekend om de vele regen die er valt. Dus als je gaat, ga dan niet in Oktober.

 

Januari: 15 graden

Februari: 15 graden

Maart: 17 graden

April: 18 graden

Mei: 22 graden

Juni: 26 graden

Juli: 29 graden

Augustus: 29 graden

September: 27 graden

Oktober: 23 graden

November: 19 graden

December: 16 graden

 

Vanaf juni begint echt het hoogseizoen. Mei is een hele bekende maand om goedkoop te kunnen vliegen en verblijven in Ibiza. Dat komt omdat de vakantie nog niet is begonnen en omdat het dan nog geen heel zomers weer is.